Tak sie zafascynowal autkiem, ze w nim spi :twisted:
pytanie o ośrodek wczasowy w Łebie
Zwiń
X
-
pytanie o ośrodek wczasowy w Łebie
Witam.
Może macie namiary na jakiś sprawdzony ośrodek wczasowy w Łebie ,koniecznie z wyżywieniem i w miarę spory pokoik potrzebny bo jedziemy z dzieckiem w wieku 8m-cy więc pełno gratów będzie . :idea: :?:
Z góry dziękuje za namiary-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
-
-
aldam, polecam Darłówko, w miarę spokojnie, fajna duża plaża i dodatkowo jest gdzie pochodzić ( w sensie po miasteczku ), dla rodziny z dzieckiem ( wózek ) idealne miejsce ( to jakby kolega Arek, chciał ewentualnie zmienić plany 8) ).
Byłem tam dwa lata temu w TYM pensjonacie; 100% zadowolenie, chyba pojedziemy tam jeszcze raz ( może jeszcze nawet w tym roku ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Skoro ma być Łeba, to z zajrzyj tutaj :arrow: http://www.hoteliknadmorski.pl
Wyżywienie na miejscu (bardzo smaczne, spore porcje, wybór i możliwość rezygnacji z dowolnego posiłku z odliczeniem ceny), pokoje różnej wielkości, każdy z TV, położony w dość spokojnej części miasta nieopodal zejścia na plażę.
Atutem jest sąsiedni wielki Hotel Łeba (Spa, przepych, marmury, basen), w którym klienci Hoteliku Nadmorskiego mają zniżkę w korzystaniu np. z basenu, sauny, itp.
Pewnym minusem jest brak windy, ale w Łebie tylko najlepsze hotele mają windyMorgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Arek, nie wiem, czy kiedyś tam byłeś, ale Łeba to nie jest najlepsze miejsce na spokojny wypoczynek z małym dzieckiem. W sezonie masa ludzi, pełno samochodów, wąskie chodniki, daleko do plaży. Aby mieć spokój na plaży trzeba przejść kilkaset metrów od wejścia na nią. Lekarze zgodnie twierdzą, że klimat łebski też nie jest najlepszy dla malucha (my doświadczyliśmy zapalenia ucha). I do tego brak pediatrów (tzn. jest jeden...)
Nie to, żebym odradzał, bo sam pewnie pojadę w tym roku po raz kolejny (jeździłem za kawalera, po ślubie, z dzieckim w wieku 1 a potem 2 lata, w tym roku pewnie też z 5,5 miesięcznym bobasem), ale poważnie przemyśl o innym, spokojniejszym miejscu. A pojadę (jeśli pojadę) tylko dlatego, że mam sprawdzoną od kilku lat metę, w dodatku tanią, w spokojnym miejscu... Ale niestety daleko od plaży i przez to nasza rodzinka co rano wsiadała w auto i jechała nim w stroną plaży...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Arek, nie wiem, czy kiedyś tam byłeś, ale Łeba to nie jest najlepsze miejsce na spokojny wypoczynek z małym dzieckiem. W sezonie masa ludzi, pełno samochodów, wąskie chodniki, daleko do plaży.
W tego miejsca które podałem, można plażą udać się w prawo (wschód) i tam dalej prawie nie ma ośrodków, cisza i spokój.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Byłem tam dwa lata temu w TYM pensjonacie; 100% zadowolenie, chyba pojedziemy tam jeszcze raz ( może jeszcze nawet w tym roku ).dzięki za namiary
Zamieszczone przez Agamek12Arek, nie wiem, czy kiedyś tam byłeś
Czy ma ktoś jeszcze namiary na jakieś ciekawe miejsca w miarę spokojne ale nie zadupia do pospacerowania z wózkiem i oderwania sie od roboty :idea: :?:
miesiąc w jakim byśmy jechali to raczej lipiec-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Odgrzewam kotleta:
Czy plaże po absolutnie skrajnej wschodniej stronie Łeby (część z ośrodkami wczasowymi) są plażami luźnymi, czy równie zatłoczonymi co po stronie zachodniej lub w okolicy Neptuna, kanału, itp.? Chodzi mi o to, czy trzeba iść 200m od wejścia na plażę aby mieć sporo miejsca wokół siebie? Jak daleko od siebie są wejścia na plażę i czy dojście do plazy jest leśną drózką, czy chodnikiem? Czy są tam jakieś bezpłatne parkingi na których można zostawić samochód?
Pytam, bo nie chce znów jeździć na plażę przy Agadosie i iść 200-300m wzdłuż morza aby znaleźć kawałek pustej plaży...
PS: ktoś się wybiera do Łeby w 28 i 29 tygodniu?
Komentarz
-
-
Agamek12, w poprzednim roku ( lato 2010 ) to musiałbyś iść od głównego wejścia z ul. Leśnej dobre 800-1000 m ( w prawo ), żeby mieć luz dookoła siebie.
Fotka zrobiona z okolic wejścia przy ulicy Leśnej ( miejsce zaznaczone na mapie ) w prawą stronę, wzdłuż linii brzegowej ( za plecami jakieś 500m jest port, po prawej w rogu widać Neptun-a ). Fotka ogólna + dwa dodatkowe kadrowania w zbliżeniu, oceń sam jak daleko musiałbyś iść.
BTW. Małolaty możesz zabrać do parku dinozaurów, naprawdę fajnie zrobiony ( przynajmniej w zeszłym roku, zaraz po otwarciu ).
Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002+ dwa dodatkowe kadrowania w zbliżeniu
Tata Małgosi (9.08.07 - gada jak najęta) i Alicji (2.02.10 - już raczkuje)albo może koniec sierpnia ? :idea: w sumie pogody teraz i tak nie przewidzisz.... a poza szczytem sezonu IMO ceny też są atrakcyjniejsze
no chyba że masz MUS z tym lipcem, to wtedy odpadają wszelkie dywagacje na ten temat
SPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
...A jak już znudzi się Wam chodzenie po głowach plażowiczów, proponowalbym wybrać sie do Stilo.
12 km od Łeby leży wioska Sasino.
Nieopodal, na przylądku Stilo stoi latarnia morska, jedna z miejscowych atrakcji turystycznych.
Ale bez wątpienia największą atrakcją jest cicha, czysta i niemal zupełnie pusta bezludna plaża.
Problem w tym, że od pakingu przy latarni morskiej do plaży jest około 2-3 km spaceru przez las.
Ja ten spacer bardzo lubię, ale jeśli ktoś chce z wózkiem na plażę, to może mieć problem.
No i nie ma budek z lodami, zapiekanek i hot-dogów. Takie atrakcje sa w wiosce.
W wiosce jest nawet knajpa, "u Ewy".
Pamiętam czasy, gdy u Ewy można było dostać piwo, golonkę i w mordę.
Dziś "U Ewy" to świetna restauracja, gdzie nawet poza sezonem trzeba rezerwować miejsca z wyprzedzeniem.
Tak czy inaczej, warto zajechać i odpocząć od gwaru urlopowiczów.
A plaża jest niesamowita. kilkaset metrów od wyjścia z lasu, można poczuć się jak rozbitek na bezludnej wyspie. Wrażenie potęguje wrak duńskiego sktku, którego maszty czasem widac z plaży.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Voit...A jak już znudzi się Wam chodzenie po głowach plażowiczów, proponowalbym wybrać sie do Stilo.
12 km od Łeby leży wioska Sasino.
Komentarz
-
Komentarz